Onze werkwijze

Om onze applicaties te ontwikkelen, maken wij gebruik van de ontwikkelmethode Scrum. Aan deze keuze liggen een aantal redenen ten grondslag.

Verandering als constante

De technologiebranche is een branche die, zeker tegenwoordig, in constante ontwikkeling is. Wat vandaag nieuw is, is over een jaar de standaard. Wat nu de standaard is, is over een jaar achterhaald. De steen rolt van de berg en de snelheid neemt alleen maar toe. Dat vraagt om een ontwikkelmethode die zich baseert op korte periodes die snel resultaat opleveren, waardoor snel duidelijk wordt of men goed bezig is. Langdurige, grootschalige projecten hebben hier een averechts effect.

Realistisch schatten

Het besef is gekomen dat het schatten van softwaretrajecten ontzettend lastig is. Lastig, omdat onze opdrachtgevers in het begin van het traject vaak nog niet precies weten wat ze willen. Ook lastig omdat nieuwe projecten altijd nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Een schatting maken van iets waar ontwikkelaars nog weinig/geen ervaring mee hebben is zelden accuraat. De onvoorspelbaarheid van de ontwikkeling van technologie is een factor waar rekening mee gehouden moet worden.

De klant betrekken

Wij willen betrokkenheid creëren van klanten gedurende het proces. Niet pas na oplevering. Hierdoor kunnen klanten waarde toevoegen door bij te sturen gedurende het project. Die bijsturing zorgt er ook voor dat de oplossing zo goed mogelijk aansluit op de situatie in de praktijk. Het geeft ons weer de mogelijkheid om de ‘Black box’ op te tillen en onze klanten te laten zien waar we mee bezig zijn en hoe het hun gaat helpen.

Daarom ontwikkelen wij op basis van Scrum. Als men nog onbekend is met SCRUM en hier graag meer over wil leren, raden wij aan de volgende blogs te lezen:

De theorie achter Scrum
De rollen binnen een Scrum-team

Meer weten over applicatieontwikkeling?

Meer lezen

Geïnteresseerd?

We denken graag met je mee.