Projecten

 • Europa Speciaal Reizen

  websiteOctober CMS, HTML5, CSS3, Javascript

  wie & wat?

  De naam Europa Speciaal Reizen zegt u misschien niet zoveel, maar ze zijn een begrip in de wereld van schoolreizen. Dit Brabantse bedrijf is in krap 50 jaar uitgegroeid tot Nederlands grootste aanbieder van schoolreizen en werkweken door heel Europa. Van enkel vervoer naar Parijs tot een compleet verzorgde reis naar Bratislava; Europa Speciaal Reizen weet wat hen te doen staat.

  Europa Speciaal Reizen hoeft het niet te hebben van veel reclamedrukwerk of social media activiteit. Men heeft door de jaren heen een stevig netwerk van trouwe klanten opgebouwd die keer op keer terug komen, maar toch wilde men de mogelijkheden van een website beter benutten. Tevens was de bestaande website verouderd en besloot men ons te benaderden voor iets nieuws.

  de oplossing

  We gingen om de tafel en besloten europaspeciaalreizen.nl van de grond af opnieuw op te bouwen. Eenvoudig, duidelijk en fris werden de uitgangspunten, met de meest relevante schoolreizen vooraan. Daarnaast een slimme zoekfunctie om snel door de beschikbare reizen te zoeken en een gebruiksvriendelijke beheermodule om de inhoud van de website zelf te beheren. Wij pakten deze uitdaging graag op en het resultaat staat inmiddels online op eurospeciaalreizen.nl

 • Dierenkliniek Tiel-Drumpt

  websiteWordpress, HTML5, CSS3, Javascript

  wie & wat?

  Dierenkliniek Tiel-Drumpt bestaat uit een team van zeven specialisten; drie dierenartsen en vier paraveterinairen. Van kleine onderzoeken tot chirurgische ingrepen, deze dierenkliniek heeft de expertise in huis om vele soorten huisdieren te behandelen.

  Op de bestaande website van Dierenkliniek Tiel-Drumpt was een schat aan informatie te vinden over dierziekten en de behandeling daarvan. Helaas was de website traag en onoverzichtelijk en men benaderde ons om hier verandering in te brengen. Met plezier zijn we met deze opdracht aan de slag gegaan.

  de oplossing

  We bouwden een nieuwe website op basis van de bestaande informatie, waarbij we op zoek gingen naar een logische en aantrekkelijke manier voor het presenteren van zoveel informatie. We kwamen zo tot o.a. een overzicht van dierenziekten, waarop de bezoeker de ziekten gemakkelijk kan sorteren op type en diersoort. Ook maakten we koppelingen tussen de verschillende onderdelen, zodat een bezoeker bijvoorbeeld direct van de pagina Hond naar de hondenziekten kan navigeren, wel zo handig.

  Het resultaat is — uiteraard ook op tablet en mobiel — te bekijken op dierenkliniektiel.nl

 • Wagemaker B.V.

  websiteWordpress, HTML5, CSS3, Javascript

  wie & wat?

  Wagemaker is al jaren een grote speler in de dienstverlening rondom infrastructurele projecten. Men kan terecht bij Wagemaker voor o.a. advies, ondersteuning en begeleiding. Ze zijn betrokken geweest bij tientallen grote en kleine bouwprojecten in Nederland, van voetgangersbruggen tot viaducten en spoorbruggen.

  We hadden de website van Wagemaker sinds enkele jaren in beheer toen ze ons benaderden voor een nieuwe website. Men wilde een vernieuwde, moderne uitstraling, zonder af te doen aan de bestaande huisstijl met diens kenmerkende kleuren.

  de oplossing

  Wagemaker heeft het initiatief genomen voor het ontwerpen van de nieuwe website, waarbij wij hen ondersteund hebben met advies. Vervolgens hebben wij dit ontwerp een op een gecodeerd tot een functionele website. Wij hebben ook de ‘achterkant’ van een nieuwe structuur voorzien, zodat het beheren nog makkelijker is geworden.

  Het resultaat is te zien op wagemaker.nl

 • Allgroen b.v.

  websiteWordpress, HTML5, CSS3, Hosting

  wie & wat?

  Voor Allgroen, een middelgroot hoveniersbedrijf uit Dordrecht, hebben we een nieuwe website ontwikkeld. Het bedrijf, dat meer dan veertig werknemers in dienst heeft en beschikt over groot materieel, voert grote projecten uit voor gemeenten, waterschappen, woningcoöperaties en soortgelijke organisaties. Allgroen wilde de nieuwe opzet (groen/grond/infra) sterk in de nieuwe website naar voren laten komen.

  de oplossing

  Allgroen werkte al met het content managementsysteem (cms) WordPress. Daarom is besloten niets aan de cms, de achterkant, te veranderen. Maar de hele voorkant hebben we aangepakt. Nieuwe foto’s van hoge kwaliteit, nieuwe teksten. De website is responsive. Dat wil zeggen dat de site zich vanzelf aanpast aan het formaat van het scherm. Responsive design zorgt er voor dat een website er op computer, tablet en smartphone goed uitziet en te gebruiken is.

  De nieuwe website van Allgroen wordt gehost op onze eigen snelle virtual private server (VPS). We verzorgen de search engine optimization (SEO) en zorgen dat de CMS up to date is. Daarom geeft de nieuwe site goede resultaten in de zoekmachines.

 • BRBS Recycling

  cloud platform integrationSynology, Azure, Office 365

  wie & wat?

  Bij de Branchevereniging Breken en Sorteren (BRBS) zijn veel recyclingbedrijven in Nederland aangesloten. De BRBS werkt aan duurzaam grondstofmanagement in Nederland. Leden van de vereniging krijgen ondersteuning en worden op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen, jurisprudentie, en bijeenkomsten over actuele thema’s. Daarnaast behartigt de branchevereniging de politieke belangen van haar leden; de BRBS heeft veelvuldig contact met politiek Den Haag. Om haar leden optimaal te bedienen valt de BRBS terug op verschillende IT-systemen. Bij Iblux kwam de vereniging terecht met een vraag die ook ons interesseert: hoe zorg je er voor dat je overal en altijd gebruik kunt maken van je systemen?

  de oplossing

  Om tot een oplossing te komen hebben we samengewerkt met de leveranciers van de al gebruikte systemen. Samen adviseerden we een hybrid cloud oplossing. Van de oude Windows-server werd afscheid genomen, er kwam een lokale NAS fileserver met externe toegangsmogelijkheden voor in de plek. De SQL-database van het customer relationship managementsysteem (CRM) is overgezet naar Microsoft Azure. Bestaande softwaresystemen zijn hierop aangepast door de leverancier.

  Door de mogelijkheden van Microsoft Office 365 te benutten is een nieuwe optimale kantooromgeving gecreëerd, in de cloud en dus voor iedereen met toegang overal te bereiken. Nadat we deze transitie hebben begeleid is het dagelijkse beheer van de nieuwe omgeving ondergebracht bij een partner van Iblux.

 • CambiumNed

  websiteWordpress, HTML5, CSS, Custom PHP

  wie & wat?

  De website van docent Nederlands Fred Marsman wordt maandelijks door meer dan 100.000 scholieren en andere taalstudenten bezocht. Met oefeningen en uitleg helpt Marsman scholieren al vijftien jaar lang, van brugklas tot eindexamen, met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal.

  De opdracht om CambiumNed helemaal te vernieuwen vonden we bijzonder leuk: enkele collega’s hebben zelf – als scholier – met de oude site te maken gehad.

  de oplossing

  CambiumNed was buitengewoon succesvol, maar toe aan een flinke opknapbeurt. De site bestond enkel uit scripts, meer dan 1000 in totaal. Daarom hebben we een content managementsysteem (cms) ingezet, WordPress in dit geval. Dat maakt nieuwe oefeningen en theorie toevoegen, aanpassen en verwijderen een stuk makkelijker. Alle bestaande oefeningen zijn zorgvuldig toegevoegd, gebruik makend van de bestaande paden, om de goede positie in zoekmachines te behouden.

  De vormgeving is gebaseerd op een custom thema, door ons aangepast en volledig responsive gemaakt, zodat de pagina zich automatisch aan de schermgrootte aangepast. Zo is de website ook op de smartphone en tablet goed te gebruiken, een grote wens van Fred.

  Ook heeft Iblux een aantal plugins voor WordPress geschreven. Eén van de plugins maakt het mogelijk om Google Adsense advertenties vanaf één centrale beheerspagina in te stellen. Dat optimaliseert conversie en inkomsten.

 • De Laat Koudetechniek

  websiteWordpress, Html5, CSS3, Hosting

  wie & wat?

  Om ons duidelijk te maken wat De Laat Koudetechniek nu precies doet, startte de eerste projectafspraak bij een van de grootste geconditioneerde ruimtes in Nederland. Overal lag groente en fruit opgeslagen. Het enorme complex wordt gekoeld dankzij de innovatieve en duurzame oplossingen van De Laat Koudetechniek. Het doel van die rondleiding – helder en duidelijk laten zien wat De Laat Koudetechniek doet – was ook het doel van de website die wij voor ze gingen bouwen. Vernieuwing was nodig: de oude website was verouderd, niet geoptimaliseerd voor zoekmachines, en niet geschikt voor smartphone en tablet.

  de oplossing

  Het meest bijzondere aan deze site is het achterliggende proces. Stap één was het beantwoorden van een belangrijke vraag: wat is de boodschap die we willen laten zien op de nieuwe website? In overleg en samenwerking met De Laat hebben we in diverse sessies de structuur en inhoud vastgesteld.

  Als content management systeem (cms) is WordPress gebruikt, waarvoor we een custom thema hebben ontwikkeld. De pagina is volledig responsive, zodat de website op iedere computer, tablet of smartphone goed te gebruiken is. De homepage is uniek: drie horizontaal scrollende slides, door ons gemaakt met jQuery and Javascript, presenteren de bedrijfsvisie, werkwijze en oplossingen van De Laat Koudetechniek. Op mobiele apparaten zorgen de responsive stijlregels voor een gebruiksvriendelijke interface. Mede dankzij goede search engine optimization (SEO) en hosting op onze eigen snelle server zijn de bezoekersaantallen flink gestegen.

 • DivbioScience

  web appExpress.js, Elasticsearch, Backbone.js

  wie & wat?

  Divbio Science levert life-science en chromatografie producten aan universiteiten en onderzoeksinstellingen in Europa en Afrika. In 2009 ontwikkelden wij Divbio’s eerste webshop voor direct ordering, een shop met 20.000 verschillende producten. Nu, jaren later, is Divbio Science uitgegroeid tot een grote speler, met 150.000 verschillende producten in de verkoop.

  de oplossing

  In het vakgebied de beste leverancier van Europa en Afrika worden, dat was de doelstelling. De oplossing? Het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Door de beste productfinder te bouwen, die zowel op desktop als mobiel apparaat goed werkt. De productfinder werkt als een zoekmachine: één zoekveld, waarmee de gebruiker door 150.000 producten zoekt op titel, merk of omschrijving. Het zoekalgoritme werkt qua snelheid en resultaat zoals dat van grote spelers als Amazon of Bol.com werkt.

  Technisch is deze oplossing ontwikkeld door achter de schermen (back-end) gebruik te maken van een combinatie van ElasticSearch, node.js en MongoDB. Front-end is gebruik gemaakt van Backbone.js.

  Het is een project waar we trots op zijn. De zoekmachine is een doorontwikkeling, een stap verder denken dan een simpele webshop. Het maakt het de klant gemakkelijk het juiste product te vinden, het bestelproces is simpel, en het systeem past zich snel aan de locatie aan. Zo wordt de prijs, munteenheid en beschikbaarheid automatisch aangepast aan het land waarvandaan de gebruiker de website bezoekt.

 • Steenfabriek de Rijswaard

  websiteMulti-language CMS, Google Maps, XML

  wie & wat?

  Baksteen. Een product dat je overal ter wereld ziet. Je staat er eigenlijk maar zelden bij stil dat ze er in allerlei soorten en maten zijn, dat er veel verschil zit tussen de verschillende (soorten) stenen. Wij mogen met trots al ruim vijf jaar werken voor één van de meest duurzame en innovatieve spelers op de markt. Grote kans dat je op een bouwterrein pallets tegenkomt van Steenfabriek De Rijswaard. Iblux kreeg de kans om dit merk online op de kaart te zetten in Nederland, België en de rest van Europa.

  de oplossing

  Kleur, maat, materiaal.. het zijn zomaar een paar variabelen die van belang zijn als je met baksteen te maken hebt. En het moet goed zijn. Een restauratie bijvoorbeeld valt of staat met de juiste stenen. Op de website van De Rijswaard is veel informatie te vinden: denk dan aan specificaties en referentieprojecten. Maar er zijn veel klanten die de steen graag vooraf willen zien, even in de hand hebben. Daarom zijn ook de verkooppunten in de site opgenomen, handig vindbaar op de geïntegreerde Google Maps. De bakstenen van De Rijswaard zijn opgenomen in de al bestaande Stenenzoeker, een applicatie voor iPhone, Android en Windows Phone. App en website zijn door ons aan elkaar gekoppeld, zodat de bezoeker altijd over de meest recente informatie beschikt.


  Een website is een geweldig visitekaartje, en een bron van informatie. Maar er is meer. Daarom worden alle architecten, aannemers en projectontwikkelaars in Nederland en België door de steenfabriek op de hoogte gehouden via een digitale nieuwsbrief. Ook zijn alle brochures digitaal in te zien. En is er een Youtube-kanaal, waarop het productieproces te volgen is.

 • Wit Design

  websiteWordpress, Html5, CSS3, Hosting

  wie & wat?

  Wit Design maakt beursstands, showrooms en (winkel)interieurs voor grote merken als TomTom, Recaro, Volvo en Jaguar (wacht maar, ooit komt Iblux ook in dat rijtje te staan). De ontwerpen van Hans (vader) en Bas (zoon) de Wit, van origine interieurontwerpers, is het best getypeerd met ‘less is more’. En zeker in de branche waar de heren zich in bevinden, is het van belang om die lijn digitaal door te trekken.

  de oplossing

  Iedere website die Iblux maakt moet mooi zijn. Dat staat buiten kijf. Maar in het geval van Wit Design hangt er bijzonder veel vanaf. Omdat de site een weergave is van hun filosofie. En omdat wanneer dit visitekaartje niet klopt, er geen visite volgt. In het single-page principe, waarbij alle beschikbare informatie en functies op één pagina worden weergegeven, zagen wij de ideale oplossing. Less is more, immers. De pagina bevat veel visuele elementen, grote foto’s en interactiviteit. Natuurlijk is de site, die wordt gehost op onze eigen snelle server, responsive (zodat de site er goed uitziet op zowel computer, tablet als smartphone).

Andere opdrachtgevers

Expandet Europe
Gebroeders Van Bruchem
Huizenadviseurs
Intelligent Food Solutions
Leaufort
Search Result
Stufkens Optiek
Universiteit Utrecht
Verhagen Dakbedekking
Wagemaker

Meer innovaties?

Bekijk ons Lab