klantcase

Intelligent Food Solutions

Intelligent Food Solutions (IFS) is een innovatief ontwikkelingscentrum voor de internationale food-industrie. IFS begeleidt klanten bij de ontwikkeling en fabricage van (krokante) voedingsproducten. Met creatieve en verantwoorde oplossingen maken zij producten kwalitatief beter, attractiever, langer houdbaar en bovenal smakelijker.

IFS werkt exclusief voor Crisp Sensation. Hun unieke en gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat diepgevroren en gepaneerde producten krokant kunnen worden bereid in o.a. magnetron, oven, toaster, grill en Turbo Chef. IFS zorgt ervoor dat de technologie probleemloos kan worden geïmplementeerd in bestaande - maar ook nieuwe producten.

IFS is onder andere bekend van en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de succesvolle Kwekkeboom Oven range.

Zij kwamen bij ons met de volgende vraag:

De case

In korte tijd is IFS flink gegroeid. Waar in het verleden werken met (Excel) lijsten de standaard was, werkte dat nu niet meer. Er moest een nieuw voorraadbeheersysteem komen. Momenteel liepen zij namelijk tegen de volgende problemen aan:

  • De Excel lijsten waren onoverzichtelijk en brachten niet het overzicht waar ze eigenlijk voor bedoeld waren.
  • Door groei worden er steeds meer nieuwe producten ontwikkeld en dus ook meer opslag. Hoe houden we hier beter overzicht gezien bijv. mogelijke overschrijding van de THT datum.
  • Hoe kunnen we gerichter en sneller zoeken indien wij te maken krijgen met een Recall?
  • Hoe kunnen wij op een betere en snellere manier grondstoffen ontvangen, labelen en opslaan?
de oplossing

Op basis van deze case is besloten dat Iblux een op maat gemaakt voorraadbeheersysteem moest ontwikkelen. Dit heeft tot de volgende resultaten geleid:

  • Het systeem is simpel in gebruik en vloeit voort uit hoe IFS zijn processen heeft ingedeeld. Hierdoor kunnen medewerkers gemakkelijk met het nieuwe systeem leren werken.
  • Het systeem biedt direct overzicht door een dashboard met de belangrijkste gegevens (bijna verlopen grondstoffen en grondstoffen die laag in voorraad zijn)
  • Gemakkelijk muteren van batches en grondstoffen door een simpele QR-code.
  • Door de grondige vastlegging van al deze zaken zullen QA-controles in de toekomst een fluitje van een cent zijn voor IFS.
  • Gemakkelijke tracing van grondstoffen en batches bij een recall.

Waarom Iblux?

"Ik heb de samenwerking met Iblux als zeer prettig ervaren. Iblux luistert goed naar de wensen van de klant en weten dit ook te vertalen naar een werkende oplossing. Je merkt dat ze er veel plezier uit halen om de klant te helpen. Zij zijn ook in staat gebleken om binnen een strakke planning te kunnen leveren.
Tijdens het ontwikkeltraject heb ik mij altijd erg betrokken gevoeld. Om de 2 weken hadden we een meeting waarin de voortgang werd besproken. Wij konden onze feedback geven en samen werden de vervolgstappen voor de komende weken bepaald. Iblux heeft ook een interactieve en laagdrempelige training voor het IFS-team georganiseerd die ervoor zorgde dat iedereen er meteen goed mee leerde werken.
Tot slot heb ik het informele contact met deze jonge groep mensen heel erg kunnen waarderen. Zij hebben iets ontwikkeld waar wij mee vooruit kunnen."

Marleen Arts-Kemme

QA Manager

Geïnteresseerd?

We denken graag met je mee.