in Nieuwsbrieven

Working Smarter

25-01-2018

Scrum, Agile. Velen van jullie zullen deze termen in meerdere of mindere mate voorbij hebben horen komen de afgelopen tijd. Wat is het nou eigenlijk en, belangrijker, hoe zinnig is Scrum voor industrieën buiten de software? Scrum en Agile worden namelijk, nog steeds, voornamelijk gelinkt aan de softwaresector.

Scrum heeft zichzelf in de loop der jaren vereenzelvigd met de softwarebranche, maar is niet meer dan een bepaalde projectaanpak waarbij het gedurende het proces blijven leren en dit proces constant bijsturen centraal staat. Zie het dus vooral niet als een framework dat vasthangt aan een bepaalde branche. Zie het als een framework dat vooral werkt bij een bepaalde gedachtegang. Namelijk de gedachtegang van constant blijven leren.

Er is in feite maar 1 belemmerende factor: Tijd. Dit is wat binnen Scrum centraal staat. In zo min mogelijk tijd zo efficiënt mogelijk, zo slim mogelijk en zo snel mogelijk werken. Uitermate geschikt voor bedrijven die af en toe achter de oren krabben omdat het gevoel bestaat dat er dingen niet helemaal soepel lopen, maar hier niet direct de vinger achter krijgen.

Als mensen hierin geïnteresseerd zijn, zijn op onze kennisdelingspagina allerlei blogs over dit onderwerp te vinden via https://www.iblux.nl/kennisdeling.

Lijkt iemand het ook leuk om zelf een keer op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze manier van werken, dan vinden wij het leuk om dit met jullie te delen. Laat het dus vooral weten als dit je interesseert en stuur Erik via e.vuuregge@iblux.nl een mailtje over de mogelijkheden om een keer (kosteloos) een workshop bij ons op kantoor bij te wonen!