in Blogs

Innovatie in de maakindustrie: Gamechangers

11-10-2018

Overladen met nieuwe ideeën? Mooi. Vandaag de afsluitende blog over de kansen voor de maakindustrie aan de hand van het kansenkompas van de KvK. Tot nu toe hebben we gekeken naar het vernieuwen van oude processen. Vandaag zijn we aangekomen in het gebied van de echte creatievelingen in ons midden. We gaan aandacht besteden aan de heilige gralen van de toekomst: De Gamechangers. De letterlijke vertaling:

“An event, idea, or procedure that effects a significant shift in the current way of doing or thinking about something.”

Vandaag, in de afsluiter van deze blogserie over innovaties in de maakindustrie, gaan we inzoomen op deze disruptieve ideeën.

Intercommunicatie
De organisaties die over hun eigen schaduw heen kunnen stappen en de communicatielijnen opengooien met leveranciers, klanten, maar voornamelijk concullega’s zullen de partijen zijn die door wederzijdse versterking niet 1 maar 3 strepen voor zullen hebben op de rest.

De Crowd als Bron
Waar ligt de echte problematiek en het antwoord op de diensten die een organisatie moet aanbieden? Bij zijn afnemers. Daar wordt het werk uiteindelijk voor verzet. Is een organisatie in staat hier op een echt proactieve manier op te gaan sturen, dan liggen er legio van kansen open.

Verkleinen van de Mensfactor
Het mens-onafhankelijk maken van processen is een echte gamechanger in de Nederlandse industrie. Het stelt ons in staat om hoogwaardige productie in eigen land te houden en flexibel en concurrerend te produceren. 24/7 Tailorsteel is een bedrijf dat orderintake, tekeningcontrole, werkvoorbereiding en productie volledig heeft geautomatiseerd. Pas bij het inpakken van een order komt er een mens aan te pas.

Behoud van Aandacht
En hoe kan automatisering, los van het verdrijven van mensen ook zorgen voor een stukje aandacht? Middels kentekenherkenning van vision technologie kunnen slagbomen van parkeergarages al automatisch open. Snel, efficiënt en een prettig gevoel van welkom zijn. Ook niet onbelangrijk.

Breakthrough technologie
Hooligans die niet bij het stadion mogen komen of mensen met om andere reden een gebiedsverbod hoeven zich niet meer bij de politie te melden. Met een apparaatje met vingerafdrukscan kunnen zij zich ieder half uur melden, waarmee automatisch hun locatie wordt doorgegeven. Ook kan met digitale meettechnieken een scan van complexe ruimtes gemaakt worden (Wenteltrap) en door het doorzetten van die gegevens wordt automatisch een gewenst product geleverd (Traplift). Alles op maat gemaakt, op basis van alleen die gemaakte scan.