in Nieuwsbrieven

Iblux Insights: Wow Factor

04-10-2018

Wij leveren software-oplossingen voor de maakindustrie. Wat ons betreft is er 1 kritieke succesfactor die boven alles uitstijgt als het gaat om het leveren van deze oplossingen:

“Wordt de oplossing gedragen door de medewerkers van de organisatie?” 

De oplossing kan functioneel perfect in elkaar zitten, ontzettend vooruitstrevend zijn en een gigantische stap vooruit zijn voor een organisatie (in theorie). Maar wanneer medewerkers, om wat voor reden dan ook, niet gaan werken met het systeem, heeft het geen waarde. Het wordt pas waardevol wanneer een systeem geadopteerd wordt en mensen er graag mee willen werken.

Vandaar dat de Wow-factor voor ons niet een leuke feature is. Meer dan dat nog is het voor ons een verankering in onze dienstverlening, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit helpt in de adoptie van een nieuw systeem. Hoe?

Design
Design nodigt uit tot gebruik, of zoals 1 van onze medewerkers het ooit zei: “Het moet er ook gewoon goed uitzien”. Het is niet alleen leuk als het er goed uitziet maar simpelweg gaan mensen liever met iets aan de slag wat er goed uitziet.

Functionaliteit
Wow-factor zit hem niet alleen aan de buitenkant. Ons doel is dat systemen ontzettend simpel in gebruik zijn. We begrijpen dat verandering moeilijk is. Daarom willen wij de verandering zo gemakkelijk mogelijk maken door te zorgen dat het systeem verbazingwekkend simpel in gebruik is.

Matching van Organisatie & Systeem
Tot slot willen we ervoor zorgen dat de stroomlijn die leidend is binnen uw organisatie vertaald wordt naar het systeem. De functionaliteit klopt omdat het naadloos aansluit op de huidige (of gewenste) processen binnen uw organisatie. Hiermee wordt de overgang naar - of introductie van een systeem zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ook voor de mensen die al langere tijd in de organisatie werken.