in Nieuwsbrieven

Iblux Insights: Keep it Simple

02-08-2018

Technologie is ontzettend in ontwikkeling, zeker binnen de industrie. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Er wordt gesproken van een vierde industriële revolutie. De Smart Industry. Deze, maar ook andere relevante trends voor de industrie, vinden hun basis in een stuk automatisering van de business.

Die realiteit vraagt om verandering, hoe vervelend (of juist fijn) dat ook zal klinken voor industriebedrijven. Er heerst bij sommige bedrijven zelfs een aversie tegen software en automatisering. Bij termen als CRM en ERP lopen de rillingen over de rug. Het lijkt alsof er weinig vertrouwen heerst met betrekking tot de software-industrie. Hoe komt dit toch?

Wat in de praktijk vaak gebeurt is het beloven van gouden bergen door softwarebedrijven. Met een standaardoplossing wordt geroepen dat ‘alles mogelijk is’ er een ‘modulaire opbouw’ in de software waardoor er altijd een oplossing tussen zit.

Maar, wanneer er weinig kennis en vertrouwen is bij afnemers. Is er dan behoefte aan een uitgebreide, ingewikkelde standaard waarmee alles kan? Of is hier de metafoor van een overweldigend groot bos waar je letterlijk, door alle grootsheid, de bomen door het bos niet meer ziet, op zijn plaats?

Wij geloven dat door de eindeloze mogelijkheden, het voor bedrijven met weinig kennis van software ontzettend ingewikkeld is geworden. Juist de eindeloze keuzevrijheid maakt bedrijven vleugellam en maakt nieuwe systemen een crime om aan te beginnen. Laat staan werknemers die ineens overweldigd worden door iets waar ze nog totaal geen voeling of ervaring mee hebben.

Daarom kiezen wij voor onze kernwaarde ‘Keep it Simple’. Niet omvangrijkheid of complexiteit zorgt voor succes. Juist een blank canvas, waar samen met de klant een begrijpelijke tekening wordt gemaakt, met alleen de benodigde onderdelen erin, zorgt voor begrip en uiteindelijk adoptie van systemen door de medewerkers. Wij willen met onze klanten om tafel zitten en alleen de dingen toevoegen die voor hun echt waarde toevoegen. Vanuit die basis kunnen we naar verloop van tijd kijken, wanneer de kennis bij de organisatie is toegenomen, wat er nog meer mogelijk is. Juist die essentie van het simpel houden zorgt voor maximale waarde.