in Nieuwsbrieven

Iblux Insights: IFS Case

15-09-2017

Een aantal zaken waren belangrijk om rekening mee te houden. IFS produceert voornamelijk in kleine batches en focussen, in tegenstelling tot andere productiebedrijven, meer op R&D dan op de productie van volume. Hierdoor kende dit voorraadbeheersysteem een aantal bepalende randvoorwaarden:

Traceability: Bij een recall van een product/grondstof moet er gemakkelijk te zien zijn welke grondstoffen in welke productbatch zijn gegaan. Zo kan IFS verzekeren dat zij verantwoord kunnen handelen, mocht het nodig zijn.

Voorraadbeheer: Door groei is er steeds meer productie en opslag. IFS moet in één overzicht kunnen zien wat er in huis is, welke hoeveelheden en welke grondstoffen/productbatches binnenkort verlopen.

Overzicht: Tot nu toe werkte IFS met grote, logge Excel-lijsten. Hierdoor misten ze overzicht. Dit moet beter en vooral simpeler.

Documentatie: In het verleden werd de scanner waarmee grondstoffen gemuteerd werden 1 keer per week uitgelezen. In een bedrijf dat veel productie draait is er dus geen realtime overzicht van de producten die aanwezig zijn. Het was essentieel dat dit wel realtime beschikbaar werd.

Stickeren van producten: Een heel banaal punt, maar wel praktisch en tijdrovend. Er was in het verleden slechts 1 computer die in staat was stickers voor producten te printen. Dit zorgde voor een hoop verspilde tijd en veel frustratie.

Met het voorraadbeheersysteem van Iblux is IFS nu in staat:

    • Alle producten te tracen. Het is inzichtelijk welke grondstoffen in welke productbatch zijn gegaan. Bij een recall kan op basis van de code van de grondstofbatch gezien worden in welke productbatches die grondstof is gegaan. Hiermee kan IFS gemakkelijk eventuele recalls managen;
    • Er is een Dashboard ontwikkeld met de meest kritieke zaken van de voorraad. Denk hierbij aan grondstoffen die (bijna) verlopen en grondstoffen waarvan de voorraad onder een kritieke waarde komt;
    • Er is 1 overzichtelijk systeem dat is afgestemd op de werkwijze van IFS;
    • Een mutatie wordt per direct verwerkt in het systeem. Er is dus een realtime overzicht van de grondstoffen en producten die aanwezig zijn;
    • Iedere medewerker kan door het scannen van een QR-code een sticker printen. Het proces van de scan tot het printen van de sticker kost minder dan een seconde.

Conclusie: IFS heeft door deze investering grip gekregen op zijn eigen voorraadbeheer. Jaarlijkse kwaliteitscontroles zullen met gemak worden doorstaan door deze oplossing.