in Blogs

Conclusie: Gewoon doen!

06-12-2018

Afgelopen week hebben we het gehad over de Freshbiz-game die wij als Iblux hebben mogen spelen. De Eye-opener die het ons heeft opgeleverd zal ik hier nogmaals herhalen:

“Omdat het doel werd getild van een egoïstische elleboog-mindset, naar een mindset van wederzijdse versterking, ging er een wereld van kansen open.“

Voor ons was het kantelpunt van dit spel het moment dat we beseften dat het spel (lees: ondernemerschap) niet gaat om persoonlijk gewin over de rug van een ander. Dat creëerde juist verliezen en kostte een hoop geld, moeite en irritaties over en weer. Het gaat om de creatie van waarde voor beide partijen. En wat bleek. Door in deze creatie van waarde niet tegenover elkaar te staan, maar elkaar te helpen met de eigen resources/kennis/expertise bleek dat de 2 partijen samen ervoor konden zorgen dat beide partijen hun doelen overtroffen. In plaats van als 2 individuen boksend en gefrustreerd proberen elkaar de loef af te steken. Het opengooien van de eigen resources leidde ertoe dat iedereen uiteindelijk zijn doel bereikte. De gevolgen hiervan zijn eindeloos:

Vertrouwen
Vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen. Daar gaat het uiteindelijk om. Hoe kun je ooit beginnen met samenwerken zonder vertrouwen in elkaar? En doordat men zal zien dat samenwerking leidt tot wederzijdse winstgevendheid (op welke manier dan ook), zal het vertrouwen in elkaar gaan groeien.

Delen
Het zou zomaar kunnen dat een bepaalde resource die iemand heeft (of dit nou een machine, kennis, een systeem, een persoon, een fysieke ruimte etc. etc. is) jou weer kan helpen om stappen te zetten. Of andersom. Als dat delen nou eerder regel dan uitzondering wordt, is de mindset automatisch bij beide partijen erop gericht de ander te helpen, ondersteunen of versterken. Daarnaast weet iedereen ook dat wanneer er iets aan de hand is, er meerdere partijen zijn waarop hij een beroep kan doen.

Innovatiedrang
Wat heeft een betere kans van slagen: De innovatie van 1 onderneming met 50 medewerkers of de innovatie van 10 ondernemingen met 5 medewerkers? Synergie werkt omdat verschillende ondernemingen met verschillende invalshoeken kunnen komen. Hierdoor ontstaat een multidisciplinair geheel die met een veel gevarieerdere blik kunnen kijken naar eenzelfde probleem. En hoe ontstaat innovatie? Door bekende problematiek op een nieuwe manier op te gaan lossen.

Traditionele bedrijven hebben nog steeds de neiging hun kennis en expertise in een kluisje te stoppen, denk aan het Coca-Cola recept. Maar het feit is, men gaat niet in staat blijven constant te innoveren op eigen houtje, als de druk van buitenaf alleen maar groter wordt en veranderingen alleen maar sneller blijven gaan. Slechts één tip die wij hierover mee kunnen geven aan bedrijven in de industrie: Ga hiermee aan de slag!